zadaci postavljaju u 13h, 20h i 00h

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Sposobnosti

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Sposobnosti taj Sre Avg 07, 2013 1:06 am

Tsunade

avatar
Academy student
Academy student
Pri pravljenju profila imali ste da izaberete dve od četiri sposobnosti. To su hitrost, jačina, preciznost i upravljanje čakrom. Osim te četiri, svako od vas, iako nije navedeno, imaće i inteligenciju koju će povećavati ispitima, raznim testovima i nagradnim igricama. Videćete i sami kako bude vreme prolazilo.


Inteligencija

Važno: Svi ste rođeni glupi i tačka. Nema nadprosečne dece, nema izmišljanja. Inteligenciju bildujete pohađanjem akademije, chunin, kao i ostalih testova, kvizova i slično.
Najviše inteligencije koliko možete da imate jeste 200.
Jedina svrha inteligencije jeste ta da možeš da praviš nove tehnike, release ili čak elemente, klanove itd. i to ovako:
100-unapređenje verzije (podrazumeva pravljenje novih tehnika svejedno kog ranka (A,B,C,D..) bitno je da ste vi dostegli taj rank.)
150-mešanje 2 klase (podrazumeva pravljenje release-a, mešanje elemenata - "kekkei genkai" ili pak nekih drugih klasa -ali da to mešanje ima neke logike)
200-mešanje 3 klase (stvaranje kekkei toute ili novog klana)

Osnovnih 50 inteligencije dobijate pohađanjem akademije koja nije obavezna. Možete slobodno izbeći to i ostati glupi. Ko je još pametan u ovom svetu Smile


Kontrola čakre

Pravilo za kontrolu čakre:
Postepenim treningom smanjujete količinu čakre koju trošite za svaku tehniku koju naučite. Postoje četiri stepena smanjenja čakre:
za 1/8 (3)
za 1/4 (5)
za 1/2 (15)
za 2/3 (20)

Kako doći do tih stepenova? - Jednostavno morate da trenirate određen broj puta tako što ćete treningom, čakru svesti na nulu. Tokom tog treninga nije bitno koju šemu tehnika ćete koristiti, važno je da svaku tehniku koju znate uradite bar jednom u nekom od treninga, ovo ne znači da u jednom treningu uradite sve tehnike koje imate. Za onu tehniku koju nikada nijednom niste koristili prilikom treninga, ne važi pravilo smanjenja čakre.
Gore navedeno u zagradama predstavlja broj koliko puta morate svesti svoju čakru na nulu da bi stigli do određenog stepena.
Ovakav trening može da se radi samo 1 dnevno bez obzira na staminu, a stamina se skida slično kao u borbama. 5 stamine za trening od 2 strane ili manje, 10 stamine za trening od 3. stranice pa naviše.
Pamtite, svaki stepen predstavlja ZA koliko se smanjuje čakra, a ne koliko čakre koristite od ukupne vrednosti. Primer: imam samo drugi stepen i radim tehniku za koju je potrebno 100 čakre. Pošto drugi stepen smanjuje za 1/4 ja ću raditi 100-100*1/4=100-25=75. Znači trošim za tu tehniku 75 čakre.
I još nešto, brojite treninge za svaki stepen pojedinačno, tako da kada sakupite npr. 5 treninga za prvi stepen, sledeće treninge brojite ispočetka za sledeći stepen.


Jačina

Najviše bodova za jačinu jeste 500.
Veći dmg na taijutsu i oružja i manji utrošak energije pri odbrani u vrednosti pribavljenih poena, kao i od nekih tehnika, logično kojih (za one što ne znaju šta spada u logično, znajte da snagom možete da se odbranite od nekih vodenih i napada vetra..)
Oni koji imaju poene na jačinu, mogu u potezima pauze da povrate energiju u vrednosti polovine bodova koje imaju.


Preciznost

Maksimum vrednost za preciznost je 300.
U kombinaciji sa medic klasom, ova sposobnost obogućuje da, u zavisnosti od vrednosti koju posedujete, onesposobite deo tela protivnika na određen broj postova ili do kraja borbe tj. dok ga ne sredi medic ninja (adminu pre napada šaljete koji deo tela želite da onesposobite napadom).
Evo liste koja pokazuje na koliko možete onesposobiti protivnika u zavisnosti od bodova na preciznosti:
50 - 2 posta
100 - 3 posta
200 - 5 postova
300 - 8 postova

Protivnik krvari po postu u vrednosti koju vi imate za preciznost.


Hitrost

Najveća vrednost za hitrost je 500. U zavisnosti koliko bodova imaš, možeš da radiš više tehnika.
100bodova - 2 tehnike
300b. - 3 tehnike
500b. - 4 tehnike

Brzina takođe dodaje dmg u vrednosti koju imate za brzinu, ali samo za oružja.
Brzina pomaže pri izbegavanju napada, smanjujući energiju koja vam je potrebna za izbegavanje. Tako da ako izaberete hitrost i snagu možete imati poprilično dobar defense.


_________________

I will die before I let you touch them.
http://naruto-jaorpg.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu